HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 MAYIS 2024, PAZARTESİ

SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ

26.12.2023 12:42
SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ
SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ
Sakarya'da kadın girişimciler el emeği ürünlerini fuarda satarak gelir kazanıyor

Sakarya'da 180 kadın girişimcinin gıda, sanat ve tekstil alanında yaptığı el emeği ürünler, bu yıl ikincisi düzenlenen açık hava fuarında satışa sunuldu.

Sakarya Girişimci Kadınlar Derneğince (SAKİKAD), belediyelerin katkılarıyla "Üreten Kadın Büyüyen Türkiye" sloganıyla düzenlenen fuara katılan kadın girişimciler, el yapımı doğal yiyecek, takı, çanta, yemeni, bez bebek ve kıyafet gibi ürünleri satarak gelir elde ediyor.

Serdivan ilçesindeki alışveriş merkezinin yanındaki alanda yapılan fuarı gezen ziyaretçiler, 180 stantta sergilenen ürünlere ilgi gösterdi.

Fuar 30 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ

Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği (SAKİKAD) Başkanına Nagihan Aygün,  fuar çok kalabalık geçiyor ortamımız çok güzel, çok bereketli. herkese bu konuda teşekkür ediyoruz, kadınlarımızın  varlığının sesi olmak için buradayız.

Çalışan kadın, büyüyen Türkiye diyoruz. Bu sloganlarla en iyi ürünlerle test edilmiş onaylanmış. En güzel ürünlerle tek tek test ettik hepsini. En güzel ürünlerle tüketicinin karşısındayız.

El emekleri yiyeceğimiz emekler var, geri dönüşüm ürünleri var kabak oyma sanatı var. Takı tasarım sanatı var. Böyle gördüğünüz gibi bakın bu da bir demin alışveriş yaptım ben de. Kadınımız bunu boncuk düzerek yapmış.

 Böyle el sanatları burada keşfedilmeyi bekleyen El Emekleri var. Kadın girişimcilerimiz yaptıkları ürünleri internet üzerinden Avrupa'ya yurt dışına gönderiyorlar. Panayırımızın  öncelikle kadınlarımızın tüketiciyle tanışması amaçlı satışa alışması amaçlı ve ürünlerini tanıtırken ürünlerini hem beğendirmede hem eksiğini görmede tüketiciyle yüz yüzü konuşma amaçlı çok iyi bir platform oluyor burası. 

SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ



Gökce Hapoğlu girişimci kadın, fuarda işlerimiz güzel gidiyor soğuk olmasına rağmen böyle bayağı güzel etkileşimler alıyoruz. Ben soya mumu çalışıyorum. tamamıyla doğal Eridiği zaman krem olarak kullanabileceğiniz şekilde bunlar ve aynı zamanda bunun atölyesini de yapıyorum insanlar kendileri gelip de kendi mumlarını da yapabiliyorlar ve bu şekilde güzel, keyifli, kokulu, bol güzel kokulu geçiyor internet üzerinden de  Instagram üzerinden de satışım var ve aile bütçesine de katkıda bulunmuş oluyoruz dedi. 

SAKİKAD'IN EL EMEĞİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ

Neslihan Dur girişimci kadın seramik ürünleri satıyorum. Kendi tasarlıyorum. Bir küçük bir atölyem var. Orada üretiyorum. Kadın girişimciler olarak ben de burada bulunmaktan memnunum. İnternetten satış yapıyorum. Evet ekonomisine Bulunuyorum. Bir gün ben bu işi yaparken zevk alıyorum. Yani cani gönülden yapıyorum yani yorgunluk diye bir şey anlamıyor bu işi yaparken dedi. 

Ceyda Karamallıoğlu girişimci kadın,  ben bunu Halk Eğitim Merkezi'nde eğitimini aldım. öğrendim öğrendikten sonra internet  üzerinden Instagram adresiyle  pazarını, satışını yapıyorum. Panayır da benim bu işi yapabilmem adına kendimi gösterebilmem adına bir artı oldu. Burada ürünlerimi sergiliyorum. Nasıl yaptığımı gösteriyorum. Evde yapıp ürettiklerini gösterebilme olanağı sağlıyor bu fuarlar.

Bu fuarlar bizlere tabii ki faydalı oluyor yaptıklarımızı sergileyebilmek adına bu panayırların artısı var çünkü birçok insana gösterebiliyoruz çok fazlana erişebiliyor dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)haberturkce.com
Tüm hakları Haber Türkçe adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr